Cum studiem Taekwondo?

In primul rind trebuie precizat ca orice persoana ce considera ca taekwondo-ul se studiaza doar practic si ca pentru taekwondo nu ai nevoie decit de miini si picioare, se inseala din start.

Taekwondo are o latura practica si teoretica, deoarece e necesar ca acestea doua sa se imbine.

Taekwondo presupune atit antrenament fizic pentru a disciplina si educa corpul(munca ce va ocupa o lung bucata de timp), dar presupune si o intensa activitate mentala de gindire, si de simtire.In practica taekwondo ului partea intelectuala si spirituala conteaza la inceputul studiului in aceeasi proportie ca si cea fizica.In decursul timpului se va face o trecere usoara catre partea spirituala, de dezvoltare a simturilor si a unor capacitati nestiute de majoritatea oamenilor.

Miscarile din taekwondo au o logica extrem de simpla si un foarte scurt studiu va face pe oricine sa inteleaga orice tehnica, pozitie, blocaj.

O alta componenta o reprezinta denumirile din limba coreeana care presupun un aranjament logic, schematic al cuvintelor functie de partile corpului de atac sau aparare de sensul de miscare, etc.

Avand in vedere toate aceste lucruri, nu va ramane decat sa ne contactati, in vederea inceperii cat mai curand a pregatirii in arta martiala, TAEKWONDO.

Material adunat si editat de MADALIN ANISIEI