Practica in Taekwondo (yeonseub)

Poomsae,kyukpa si kyorugi sunt cele trei componente importante in practica taekwondo-ului.

Poomsae sunt miscari pe baza unor linii predefinite, ce au la baza principii orientale continute de numele fiecarui Poomsae.
Practicantii pot invata tehnici ofensive si defensive impotriva unui oponent imaginar trecand de de la miscari usoare la complexe, odata cu cresterea dificultatii in executie.

Kyukpa inseamna spargeri.
Practicantii isi pot masura precizia si forta in urma antrenamentelor de taekwondo prin spargerea unor obiecte solide cum ar fi placi, caramizi, bucati din lemn, cu mana, degetele, pumnul sau piciorul.

Kyorugi-este lupta dintre doi oponenti folosind tehnici ofensive sau defensive pe care si le-au perfectionat prin practicarea Poomsae-urilor.Exista doua tipuri diferite de Kyorugi, functie de reguli si tehnicile folosite.

Uniforma si centura

Pentru antrenamentul de Taekwondo este nevoie doar de haine de antrenament si o suprafata plata.

Uniforma de taekwondo (DOBOK) nu se vrea nici scumpa nici extravaganta.Este creat a pentru a se potrivi miscarilor libere.Se crede ca, culoarea alba semnifica puritatea si originea tuturor culorilor.Centurile au urmatoarele culori: negru, rosu /negru, rosu, albastru, verde, galben si alb.

Centura alba este pentru incepatori, detinatori a gradelor 9 si 10 GUP.
Centura galbena este pentru detinatorii gradelor 7 si 8 GUP.
Centura verde este pentru detinatorii gradelor 5 si 6 GUP.
Centura albastra este pentru detinatorii gradelor 3 si 4 GUP.
Centura rosie este pentru detinatorii gradelor 1-2 GUP.

Centura neagra se obtine incepand cu primul nivel de expert si are grade incepand cu 1-10 dan.

Taekwondo Poomsae

Se traduce prin "FORMA", fiind un antrenament de autoperfectionare ce se bazeaza pe urmarirea anumitor linii si executarea unor miscari ofensive sau defensive cu miinile si picioarele.

In Poomsae veti regasi toate tehnicile de brat si picior de baza din Taekwondo, intelegandu-se prin asta executie, deplasare, timing-ul executiei, echilibru, orientare, respiratie, concentrare,spirit.

Material adunat si editat de MADALIN ANISIEI