Introducere in Taekwondo

Taekwondo este numele artei martiale transformata in sport martial la nivel international, care s a dezvoltat de a lungul a 2000 de ani in Coreea.Principala trasatura a Taekwondo ului e formatul competitiilor, prin lupta libera (full-contact, si mai precis light-contact), care folosteste ambele maini si picioare.

Taekwondo s a creat si dezvoltat pornind de la principiul PACII, si al luptei pentru pace.Taekwondo nu presupune violenta, ci presupune pace, liniste, iubire, aparare in caz de necesitate.

De asemenea Taekwondo contribuie la imbunatatirea si intarirea starii de sanatate fizica si psihica, fiind un factor definitor in lupta contra stresul cotidian, pe langa aceasta practicantii de Taekwondo capata o mare incredere in fortele proprii datorita progresului tehnic si mental pe care il inregistreaza prin antrenamentele care contribuie la dezvoltarea armonioasa a corpului.

In acelasi timp practicantul de Taekwondo este o arma mortala, fiind capabil sa realizeze un atac decisiv folosind miinile, pumnii, genunchii, degetele, picioarele sau oricare alta parte a corpului.

Aceasta incredere in fortele proprii face practicantii de Taekwondo mai generosi si mai increzatori in progresul propriu de pe orice plan.Ei pot infrunta orice adversar dar conduita interzice atacuri viclene sau utilizarea energiei in mod ineficient.

Modestia si generozitatea trebuie sa fie fondamentul care sta la baza increderii in sine.

Material adunat si editat de MADALIN ANISIEI